Kaasfondue Overige recepten
Traditionele Raclette Tartiflette -  Franse ovenschotel met aardappelen
Zwitsers Kaasfondue
Gegratineerde aardappel met Raclettekaas
Italiaanse kaasfondue  
Geitenkaasfondue  TIP Parmigiano Reggiano

Gegratineerde aardappel met Raclettekaas

(4 personen)

IngrediëntenZwitserse raclette kaas


  • 4 grote aardappelen
  • 1 rode paprika (in reepjes gesneden)
  • 1 groene paprika (in reepjes gesneden)
  • Klontje boter
  • 500gr Zwitserse Raclette kaas
  • Zout, peper & paprikapoeder
  • 1dl witte wijn

 

Recept

  1. Was de aardappelen met schil.
  2. Kook de aardappelen in hun schil en zorg dat ze niet te gaar worden.
  3. Blancheer de paprika reepjes ca. 4 minuten in een pan met zout water en giet ze daarna af in een vergiet.
  4. Rasp de helft van de kaas en leg dit in een beboterde ovenschaal.
  5. De andere helft van de kaas snijdt u in plakken/reepjes.
  6. Leg de nog warme aardappelen op de geraspte kaas en verdeel de reepjes paprika en de reepjes/plakken Raclettekaas over de aardappelen.
  7. Breng het gerecht op smaak met peper en paprikapoeder.
  8. Overgiet het gerecht met witte wijn en zet de ovenschaal ca.10-15 minuten in een voorverwarmde oven (230 graden).

Eet smakelijk!

kaasspeciaalzaak
DAAN BLANKENDAAL

N.G. Piersonstraat 45
1814 VB  Alkmaar


Openingstijden:
Maandag:   8:00-18:00
Dinsdag:   8:00-18:00
Woensdag:   8:00-18:00
Donderdag:   8:00-18:00
Vrijdag:   8:00-18:00
Zaterdag:   7:30-17:00

Contact:  
Winkel 072-5152107
Fax 072-5152107

Of stuur een e-mail

Kaasspecialiteiten certificaat 2009



Realisatie: Liquid Labs