Kaasfondue Overige recepten
Traditionele Raclette Tartiflette -  Franse ovenschotel met aardappelen
Zwitsers Kaasfondue
Gegratineerde aardappel met Raclettekaas
Italiaanse kaasfondue  
Geitenkaasfondue  TIP Parmigiano Reggiano

Italiaanse Kaasfondue

(2 personen)


Ingrediënten

  • 150gr gemalen Mauri Gorgonzola Dolce
  • 150gr gemalen Auricchio Provolone
  • 150gr gemalen Mauri Fontina Vera Aosta
  • 2dl droge witte wijn
  • 2 teenstjes knoflook
  • Vers gemalen peper

Recept

  1. De fonduepan goed inwrijven met één knoflookteentje. De andere knoflookteen uitpersen in de pan.
  2. Wijn in de pan tot het kookpunt verhitten (niet laten koken!)
  3. Eerst de Auricchio Provolone beetje bij beetje toevoegen. Zodra deze gesmolten is de Mauri Gorgonzola Dolce in kleine stukjes toevoegen. Tenslotte de Mauri Fontina Vera Aosta toeveogen en goed blijven roeren.
  4. Vers gemalen peper toevoegen naar smaak.
  5. Als de kaasfondue mooi glad is kunt u het opdienen en verder verwarmen op een réchaud. Houd de temperatuur van de kaasfondue goed hoog. Dan blijft deze mooi vloeibaar.
  6. Deze fondue is lekker met (stok)brood, fruit of groenten

Eet smakelijk!


Kaasspecialiteit - Mauri Fontina Vera AostaKaasspecialiteit - Mauri Gorgonzola DolceKaasspecialiteit - Auricchio Provolone

kaasspeciaalzaak
DAAN BLANKENDAAL

N.G. Piersonstraat 45
1814 VB  Alkmaar


Openingstijden:
Maandag:   8:00-18:00
Dinsdag:   8:00-18:00
Woensdag:   8:00-18:00
Donderdag:   8:00-18:00
Vrijdag:   8:00-18:00
Zaterdag:   7:30-17:00

Contact:  
Winkel 072-5152107
Fax 072-5152107

Of stuur een e-mail

Kaasspecialiteiten certificaat 2009



Realisatie: Liquid Labs