Kaasfondue Overige recepten
Traditionele Raclette Tartiflette -  Franse ovenschotel met aardappelen
Zwitsers Kaasfondue
Gegratineerde aardappel met Raclettekaas
Italiaanse kaasfondue  
Geitenkaasfondue  TIP Parmigiano Reggiano

Tartiflette - Franse ovenschotel met aardappelen

(4-6 personen)

Ingrediënten

  • 1 AF! Reblochon Fruitier A.O.C. (ca. 500gr)
  • 1kg vastkokende aardappelen
  • 2el room (of Isigny Cremé Fraiche)
  • 150ml droge witte wijn
  • zout & peper
  • Klontje boter

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Schil en was de aardappelen en snijd deze in schijfjes van ca. 0,5cm.
  3. Snijd de ui in stukjes en bak ze even met een klontje boter.
  4. Voeg als de ui begint te verkleuren de blokjes spek toe.
  5. Dit alles samen bakken tot alles mooi van kleur is.
  6. Leg in een ovenschaal een laag aardappellen, een laag spek en ui, enz.
  7. Meng de room door de wijn en schenk deze erover heen.
  8. Snijd de kaas overlangs doormidden, zodat u 2 helften krijgt en leg deze met de snijkant naar beneden op de aardapplen.
  9. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak het gerecht ca. 20 minuten.
  10. De laatste 5 minuten de grill er even bij aanzetten, voor een mooi korstje.
  11. Een heerlijk bijgerecht voor bij de biefstuk of gegrild vlees zonder saus.

    Eet Smakelijk

kaasspeciaalzaak
DAAN BLANKENDAAL

N.G. Piersonstraat 45
1814 VB  Alkmaar


Openingstijden:
Maandag:   8:00-18:00
Dinsdag:   8:00-18:00
Woensdag:   8:00-18:00
Donderdag:   8:00-18:00
Vrijdag:   8:00-18:00
Zaterdag:   7:30-17:00

Contact:  
Winkel 072-5152107
Fax 072-5152107

Of stuur een e-mail

Kaasspecialiteiten certificaat 2009



Realisatie: Liquid Labs