Kaasfondue Overige recepten
Traditionele Raclette Tartiflette -  Franse ovenschotel met aardappelen
Zwitsers Kaasfondue
Gegratineerde aardappel met Raclettekaas
Italiaanse kaasfondue  
Geitenkaasfondue  TIP Parmigiano Reggiano

Traditonele Zwitserse Fondue

(2 personen)


IngrediëntenGruyere kaas - Zwitserse kaas

  • 100gr gemalen Gruyere
  • 100gr gemalen Appenzeller
  • 100gr gemalen Zwitserse Emmentaler
  • 100gr gemalen Vacherin Fribourgeois
  • 2dl droge witte wijn
  • 1 teentje knoiflook
  • Vers gemalen peper
  • Eventueel 1 borrelglaasje Kirsch likeur
  • Een mespuntje nootmuskaat of gemalen foelie
  • 1 stokbroodZwitserse Emmentaler

Recept

  1. De fonduepan goed inwrijven met de doorgesneden teen knoflook.
  2. Doe de wijn in de fonduepan en breng het tot het kookpunt.
  3. Voeg de kaas, beetje bij beetje en al roerend toe.
  4. Op smaak brengen met peper en nootmuskaat. Eventueel nu de Kirsch toevoegen. Als de massa mooi glad is kunt u de pan op tafel zetten op een brandend réchaud. Temperatuur van de kaasfondue goed hoog houden, zodat deze mooi vloeibaar blijft.
  5. Zwitserse kaasfondue is lekker met stukjes stokbrood en verse groenten, zoals stevige tomaat, paprika, bleekselderij, bloem, koolroosjes en wortel, etc.

Eet smakelijk!

kaasspeciaalzaak
DAAN BLANKENDAAL

N.G. Piersonstraat 45
1814 VB  Alkmaar


Openingstijden:
Maandag:   8:00-18:00
Dinsdag:   8:00-18:00
Woensdag:   8:00-18:00
Donderdag:   8:00-18:00
Vrijdag:   8:00-18:00
Zaterdag:   7:30-17:00

Contact:  
Winkel 072-5152107
Fax 072-5152107

Of stuur een e-mail

Kaasspecialiteiten certificaat 2009



Realisatie: Liquid Labs