buitenlandse kaas

We durven best te zeggen dat we een zeer ruim assortiment BUITENLANDSE KAAS hebben! In onze 6 meter lange koeltoonbank komt u de meest zalige kazen tegen, zowel zeer bekende als voor de meeste onbekend.

 

Ons assortiment is breed en diep gesorteerd met de mooiste pareltjes uit vele landen, van zowel koe- schaap- en geitenmelk gemaakt.

 

Naast een mooi basisassortiment variëren wij ook heel veel, zo zijn er diverse seizoenskazen en zijn er te veel mooie kazen om in een keer te presenteren.

 

Wij halen onze kaasjes zelf uit het buitenland en hebben nauw contact met de door ons geselecteerde boeren. Ook in Nederland zijn er boeren gesetteld die prachtige kazen maken op buitenlandse wijze, met melk van eigen bodem. Wij hebben diverse mooie streekkazen bij ons in de vitrine liggen, zoals een mooie Noord-hollandse Messenklever uit de Beemster van familie Uitenthuis, Fransje uit de fruittuinen van Amsterdam West van kaasmaakster Mathilde en vergeet niet de zachte frisse geitenbol van de  Klompenhoeve uit Egmond of de Noorderhoeve kaas uit Schoorl bereid met rauwe melk.

 

Wij laten onze kaas bij de boer afrijpen oftewel Affineren, dit vergt vakmanschap, discipline en een zeer goede hygiëne! Proeven mag u altijd bij ons u wilt toch weten welke kaas of rijping u lekker vind.

 

Heeft u trek in kaas fondue? Wij raspen ieder gewenst recept voor u, verser kan eigenlijk niet en het is veel lekkerder! Vraag gerust naar lekkere combinaties en om advies!


Recepten met kaas

Doe inspiratie op met recepten met kaas.

contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2021

2e Beste Boerenkaas specialist

 

2020

3e Beste Boerenkaas specialist

 

2019

4e Beste Foodspeciaalzaak kaas