Gegratineerde aardappelen

met raclettekaas

(4 personen)

 

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen
  • 1 rode paprika (in reepjes gesneden)
  • 1 groene paprika (in reepjes gesneden)
  • Klontje boter
  • 500gr Zwitserse Raclette kaas
  • Zout, peper & paprikapoeder
  • 1dl witte wijn


Recept

  1. Was de aardappelen met schil.
  2. Kook de aardappelen in hun schil en zorg dat ze niet te gaar worden.
  3. Blancheer de paprika reepjes ca. 4 minuten in een pan met zout water en giet ze daarna af in een vergiet.
  4. Rasp de helft van de kaas en leg dit in een beboterde ovenschaal.
  5. De andere helft van de kaas snijdt u in plakken/reepjes.
  6. Leg de nog warme aardappelen op de geraspte kaas en verdeel de reepjes paprika en de reepjes/plakken Raclettekaas over de aardappelen.
  7. Breng het gerecht op smaak met peper en paprikapoeder.
  8. Overgiet het gerecht met witte wijn en zet de ovenschaal ca.10-15 minuten in een voorverwarmde oven (230 graden).

 

Eet smakelijk!


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2021

2e Beste Boerenkaas specialist

 

2020

3e Beste Boerenkaas specialist

 

2019

4e Beste Foodspeciaalzaak kaas