Italiaanse Kaasfondue

(2 personen)

 

Ingrediënten

  • 150gr gemalen Mauri Gorgonzola Dolce
  • 150gr gemalen Auricchio Provolone
  • 150gr gemalen Mauri Fontina Vera Aosta
  • 2dl droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • Vers gemalen peper


Recept

  1. De fonduepan goed inwrijven met één knoflookteentje. De andere knoflookteen uitpersen in de pan.
  2. Wijn in de pan tot het kookpunt verhitten (niet laten koken!)
  3. Eerst de Auricchio Provolone beetje bij beetje toevoegen. Zodra deze gesmolten is de Mauri Gorgonzola Dolce in kleine stukjes toevoegen. Tenslotte de Mauri Fontina Vera Aosta toeveogen en goed blijven roeren.
  4. Vers gemalen peper toevoegen naar smaak.
  5. Als de kaasfondue mooi glad is kunt u het opdienen en verder verwarmen op een réchaud. Houd de temperatuur van de kaasfondue goed hoog. Dan blijft deze mooi vloeibaar.
  6. Deze fondue is lekker met (stok)brood, fruit of groenten

 

Eet smakelijk!

 


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2021

2e Beste Boerenkaas specialist

 

2020

3e Beste Boerenkaas specialist

 

2019

4e Beste Foodspeciaalzaak kaas