Zwitsers Kaasfondue

(2 personen)

 

Ingrediënten

  • 100gr gemalen Gruyere
  • 100gr gemalen Appenzeller
  • 100gr gemalen Zwitserse Emmentaler
  • 100gr gemalen Vacherin Fribourgeois
  • 2dl droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • Vers gemalen peper
  • Eventueel 1 borrelglaasje Kirsch likeur
  • Een mespuntje nootmuskaat of gemalen foelie
  • 1 stokbrood


Recept

  1. De fonduepan goed inwrijven met de doorgesneden teen knoflook.
  2. Doe de wijn in de fonduepan en breng het tot het kookpunt.
  3. Voeg de kaas, beetje bij beetje en al roerend toe.
  4. Op smaak brengen met peper en nootmuskaat. Eventueel nu de Kirsch toevoegen. Als de massa mooi glad is kunt u de pan op tafel zetten op een brandend réchaud. Temperatuur van de kaasfondue goed hoog houden, zodat deze mooi vloeibaar blijft.
  5. Zwitserse kaasfondue is lekker met stukjes stokbrood en verse groenten, zoals stevige tomaat, paprika, bleekselderij, bloem, koolroosjes en wortel, etc.

 

Eet smakelijk!

 


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas