Parmigiano Reggiano

tip

De Parmaggio Reggiano is een van de enige kazen, die door kenners en fijnproevers, waard is om bij allerlei pastagerechten te serveren. Eenmaal geproefd blijft de bijzondere smaak in je geheugen zitten.

 

Omdat Parmigiano Reggiano, vanwege de lange rijping (24 maanden), zo’n vaste structuur hebben, kun je deze kaas niet snijden of schaven, zoals wij Nederlanders graag doen.

Sterker nog: een kaasschaaf kennen ze niet in Italië. Deze kazen moeten met een speciaal mes gebroken worden.

 

De kaas wordt gebruikt om schotels te gratineren en over pastagerechten gestrooid. Maar de smaak komt beter tot zijn recht in heel dunne plakken over salades, met alleen olijfolie en balsamicoazijn uit Modena.


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2023 3e Nederlands beste kaas van de boer foodspeciaalzaak

 

2022 1e Nederlands beste kaasspeciaalzaak
 

2022 2e Nederlands beste foodspeciaalzaak Buitenlandse kaas

2021 2e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2020 3e Nederlands beste Boerenkaas specialist

 

2019 4e Nederlands beste Foodspeciaalzaak kaas