Parmigiano Reggiano

tip

De Parmaggio Reggiano is een van de enige kazen, die door kenners en fijnproevers, waard is om bij allerlei pastagerechten te serveren. Eenmaal geproefd blijft de bijzondere smaak in je geheugen zitten.

 

Omdat Parmigiano Reggiano, vanwege de lange rijping (24 maanden), zo’n vaste structuur hebben, kun je deze kaas niet snijden of schaven, zoals wij Nederlanders graag doen.

Sterker nog: een kaasschaaf kennen ze niet in Italië. Deze kazen moeten met een speciaal mes gebroken worden.

 

De kaas wordt gebruikt om schotels te gratineren en over pastagerechten gestrooid. Maar de smaak komt beter tot zijn recht in heel dunne plakken over salades, met alleen olijfolie en balsamicoazijn uit Modena.


contact

N.G. Piersonstraat 45

1814 VB Alkmaar

072-5152107

info@kaasvandaan.nl

openingstijden

maandag 8.00 - 18.00 uur

dinsdag

8.00 - 18.00 uur

woensdag

8.00 - 18.00 uur

donderdag

8.00 - 18.00 uur

vrijdag

8.00 - 18.00 uur

zaterdag

7.30 - 17.00 uur

2021

2e Beste Boerenkaas specialist

 

2020

3e Beste Boerenkaas specialist

 

2019

4e Beste Foodspeciaalzaak kaas